Манастирът Свето Успение Богородично“ в с. Елешница получи нови 10 000

...
Манастирът Свето Успение Богородично“ в с. Елешница получи нови 10 000
Коментари Харесай

Добро дело: Атакист издейства 10 бона за манастира в Елешница

Манастирът „ Свето Успение Богородично “ в с. Елешница получи нови 10 000 лева от дирекцията по вероизповеданията по  настояване на регионалния шеф на Софийска област Илиан Тодоров. Отпуснатите средства за манастира са следващия изпълнен ангажимент на Илиан Тодоров в поддръжка на възобновяване на активността на светата обител и превръщането му в нравствен център за изповядване на християнските полезности.

Амбицията на регионалния шеф на Софийска област Илиан Тодоров е манастирът в Елешница още веднъж да се трансформира в обител, от която християнската религия да сплотява цялата област.

Припомняме, че регионалният шеф на Софийска област Илиан Тодоров подари три парцела на Българската православна черква в елинпелинското село Елешница, върху които се обитава манастирът „ Свето Успение Богородично “. Това направи допустимо манастирът, който е издигнат в 16 век, да бъде възобновен и още веднъж да отвори порти за миряните.

В следствие по експлицитното искане на Илиан Тодоров манастирът получава 11 000 лева, за подкрепяне на активността си.

Благодарение на напъните на регионалния шеф на Софийска област и на Българската православна черква, манастирът в Елешница след дълго неявяване от духовната карта на България се трансформира в средище за изповядване на същинските полезности.

Ангажиментите на Тодоров към манастира в Елешница не завършват с следващите отпуснати средства. Той ще подари книги за детската библиотека на манастира.

Усилията на регионалния шеф на Софийска област са свързани и с предприемане на дейности от Агенция „ Пътна инфраструктура “ за поправяне на пътя до манастира.

В Софийска област има 41 манастира, 159 храма, 39 параклиса и 239 църковни институции, като упоритостта на регионалния шеф на Софийска област Илиан Тодоров е с общи старания на управата, жителите и БПЦ, региона да се трансформира в едно от най-значимите средища за изповядване на православни християнски полезности у нас.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР